Een hypermoderne telescoopkraan 450t voor Gheysens

Sinds december 2022 werd het wagenpark van Gheysens Kranen uitgebreid met een hypermoderne telescoopkraan met een capaciteit van 450 ton. Dankzij deze uitbreiding is Gheysens Kranen de eerste in de Benelux met een Tadano Demag AC 7.450-1  in het wagenpark

De nieuwe telescoopkraan 450t is als 7-assige kraan even compact en wendbaar als andere kranen op zes assen en kan opgesteld worden in dezelfde ruimte als een kraan klasse 250t - 300t. Ondanks zijn compacte dimensies kan deze 7-assige kraan moeiteloos het werk van een 8-assige kraan uitvoeren. Dankzij de hydraulisch uitschuifbare giek met een lengte van 80 meter  en een vaste of beweegbare jib tot 81 meter, heeft deze telescoopkraan een reikwijdte tot wel 98 meter en een hoogte tot maar liefst 135 meter

Het eigengewicht van de kraan is kleiner dan 90t. Hierdoor is er geen nood aan aanvullende begeleiding uitzonderlijk vervoer, waardoor het transport van deze kraan geen extra kosten met zich meebrengt.

“We zijn enorm trots op deze investering. Niet alleen omwille van de capaciteit van 450 ton, maar vooral omwille van de compactheid van de kraan en de lange telescopische giek. Deze combinatie zorgt ervoor dat we heel wat gewicht kunnen verzetten vanop een beperkte oppervlakte.”

“We zijn steeds bezig om ons wagenpark te moderniseren om sterk in de markt te blijven met de recentste en modernste machines. Deels om aan de  strengere emissie regels te voldoen, maar ook uit eigen overtuiging. Ook wij willen onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk beperken.”