Mobiele kranen

Mobiele kranen zijn kranen op wielen of rupsbanden, die hierdoor gemakkelijk te verplaatsen zijn op bouwwerven, ongeacht de omstandigheden. Dit maakt de mobiele kraan uitermate geschikt voor bouw- en industriële projecten waarbij het verplaatsen van zware lasten noodzakelijk is.

Er zijn verschillende soorten industriële kranen, zoals mobiele kranen, kraanwagens, hijskranen en torenkranen. Elke soort heeft specifieke eigenschappen en voordelen die afhankelijk zijn van de toepassing en het gebruik.

Neem contact met ons op om uw bouwproject op een efficiënte en professionele wijze te begeleiden en uit te voeren. Wij zorgen voor de geschikte mobiele kraan, op maat van uw project.

Contacteer ons

Elektrische industriële kranen of pick & carry kranen

Industriële kranen zijn onmisbaar in de industriële en bouwsector.

Ze worden gebruikt om lasten te verplaatsen en zijn ontworpen om hoofdzakelijke binnen en in compacte ruimtes te werken. Een industriekraan kan rijden met een last in de haak. Onze pick & carry kranen zijn allemaal elektrisch aangedreven en voorzien van non-marking banden. Besturing kan vanuit de cabine of met afstandsbediening.

Diverse accessoires zoals vorken, fly-jib, lier of vaste compacte haak zijn mogelijk. Bij het kiezen van een industriële kraan is het belangrijk om te bepalen welke lasten er moeten worden verplaatst, en welke hoogtes en afstanden er moeten worden bereikt. Ook de beschikbare ruimte en de toegangswegen zijn belangrijke factoren om te overwegen.

Veiligheid is uiteraard topprioriteit bij bouw- en industriële projecten, zo ook wanneer u met industriële kranen werkt. Alle machines zijn CE conform en worden standaard 3-maandelijks gekeurd.

Pick and carry kranen
Mobiele torenkraan

Mobiele torenkranen

Een mobiele torenkraan, of hijskraan, is een veelzijdige machine die een onmisbare rol vervult op een bouwwerf. Dankzij hun precisie en bereik maken ze complexe taken eenvoudiger, en zorgen ze voor een efficiënter verloop van het bouwproces.

Ze zijn flexibel inzetbaar voor diverse doeleinden. Denk aan het tillen van zwembaden, het plaatsen van zonnepanelen, het verplaatsen van materiaal, … Een mobiele hijs- of torenkraan heeft bovendien als voordeel eenvoudig verplaatsbaar te zijn, zodat er geen aanvullende kranen nodig zijn om te vervoeren.

Contacteer ons

Mobiele telescoopkraan

Onze mobiele telescoopkranen zijn uitermate geschikt voor uiteenlopende opdrachten: het verplaatsen van een brug, molen, bouwelementen, ... Dankzij hun precisie en kracht maken ze complexe taken eenvoudiger, en zorgen ze voor een efficiënter verloop van het bouwproces.

De mobiele telescoopkranen van Gheysens Kranen zijn uitgerust met een hydraulische uitschuifbare mast, waardoor deze de benodigde flexibiliteit bieden voor allerhande hijsklussen zoals:

  • hijsen van bouwelementen zoals vloerdelen, funderingsplaten, ...
  • industriële machineverhuizingen
  • hijsen van zware stalen constructies
  • hijsen en plaatsen van betonnen constructies

We beschikken over mobiele telescoopkranen met een capaciteitsklasse tot 450t. Op alles klasses is afstandsbesturing ook mogelijk.

Lees meer over onze telescoopkraan

telescoopkraan

Mobiele mini kraan

Minikranen zijn kranen met een kleiner formaat, die gebruikt worden voor het verplaatsen van zware lasten op kleinere bouwlocaties of in beperkte ruimtes. Ze zijn een waardevolle aanvulling op traditionele kranen en bieden veel voordelen in termen van flexibiliteit, mobiliteit en veiligheid.

Zo kunnen ze lasten verplaatsen in kleinere hoeken en op moeilijk bereikbaar plekken. Dankzij hun compacte formaat en lage gewicht kunnen de minikranen gemakkelijk in een vrachtwagen of op een kraanwagen worden vervoerd en zo op elke locatie worden gebruikt. Dit maakt ze geschikt voor stedelijke omgevingen waar ruimte beperkt is, of voor projecten met wisselende locaties. De minikranen zijn ook in elektrische uitvoering beschikbaar

Onze mobiele kranen huren?

Geen enkele hijsklus is hetzelfde. Wij kennen onze kranen en de noden van aannemers en bouwprojecten als geen ander, en zijn dus steeds in staat om de geschikte mobiele kraan te koppelen aan uw project.

Onze gecertificeerde kraanmachinisten zitten reeds jaren in het vak en brengen elke klus tot een succesvol einde.